fbpx

Eddigi feladataink

Eddigi feladatainkat itt találhatod:

 1. Vigyél szatyrot a bevásárláshoz
  A nejlonzacskó mindig rosszkor van rossz helyen, otthon térdig gázolunk benne, a boltban pedig sosincs nincs nálunk. Amellett, hogy teljesen feleslegesen verünk el rá 50-100 forintit bevásárlásonként, még a környezetet is kárósítjuk a folyamatos felhalmozással. A nejlonzacskó előállítása környezetszennyező, ráadásul nem bomlik le, de ami a legrosszabb, hogy a legtöbb el sem jut a hulladéklerakóig, hanem szélnek ered, és szálldos, amíg földet nem ér. Sajnos manapság szinte bárhol találkozhatunk vele, akár egy játszótér homokjában, de a fatetején a madárfészekben landolva, vagy egy szántóföldön a talajba fúródva…
 2. Vásároljunk tudatosan

  Szintén növeli az ökológiai lábnyomot a folyamatos shoppingolás, mivel az anyagok nagyipari előállítása környezetszennyező. Ruhavásárláskor fontos szempont, hogy honnan származik a termék, hol és hogyan állították elő. Jóval költséghatékonyabb, és szintén csökkentheted vele ökológiai lábnyomod, ha turkálókból vagy használt ruha vásárokból szerzed be a legújabb darabokat. Még  fenntárhatóbb, ha megpróbálunk minél kevesebbet vásárolni, és a régi/elhasználódott ruhadarabjainkat feljavítani, vagy átalakítani. Napi, heti élelmiszer bevásárlásunk során is csökkenthetjük ökolábnyomunkat, ha tudatosan vásárolunk, csak azt, amire valóban szükségünk van. Hogy egy kicsit könnyebbé tegyük a dolgod, készítettünk egy kinyomtatható bevásárló listát, amit mindig magaddal vihetsz, így sokkal könnyebb lesz a tudatos vásárlás!Ide kattintva tudod a bevásárló lista sablont letölteni!
 3. Figyelj az ételek származási helyére
 4. Fogyassz kevesebb húst/ védd az állatokat!
 5. Beszélj róla a barátaiddal, ismerőseiddel!
 6. Figyelj az energiafogyasztásra!
 7. Szedj fel naponta legalább egy szemetet!
 8. Gyűjtsd szelektíven a szemetet!
Rólunk

A Mária Rádió a világ legnagyobb non profit közösségi rádió hálózata. Küldetése, hogy segítsen kiteljesedett életet élni a ma emberének a kereszténység értékeinek segítségével. Műsorai nem csupán a szeretetről szólnak, hanem szeretetből is, hiszen önkéntesi szolgálat és kizárólag hallgatói adományok tartják fenn.

Elérhetőség
 • 1133 Budapest, Gogol utca 28.

 • info@mariaradio.hu

 • +36 1 373 0701

Scroll to Top